در این نشست تنی چند از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد که سیاست گذاران و مجریان کنگره پیش رو نیز هستند در حضور خبرنگاران به سوالاتشان پاسخ دادند و بر اهمیت این کنگره در حوزه کشاورزی تاکید داشتند .
جناب اقای دکتر علیرضا کوچکی استاد ممتاز دانشگاه فردوسی مشهد در ابتدای این جلسه به پیشینه و تاریخچه این کنگره پرداختند. همچنین علم زراعت را مادر علوم کشاورزی برشمردند و با اشاره به اینکه از نگاه دیگری به مسائل کشاورزی باید پرداخت، تاکید بر حضور جوانان در صنعت کشاورزی را به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر بار دیگر یادآور شدند.
جناب آقای دکتر عبدالرضا باقری عضو کمیته سیاست گذاری نیز همزمانی برگزاری این کنگره با پنجاهمین سال تاسیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به فال نیک گرفتند و سرآغاز تحول دیگری را در این رخداد نوید دادند. ایشان پایداری امنیت غذایی را یکی از مهم ترین موضوعات کشور دانستند و به این موضوع اشاره داشتند که چالش های پیش رو از جمله تغییرات اقلیمی و خشکسالی های اخیر و همچنین بازنگری در شیوه های سیاست گذاری در حوزه کشاورزی، شیوه های آموزش و بهره برداری از اراضی، به کار گیری تجربیات جهانی در حوزه فناوری های جدید متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت های کشور از موارد مهمی هستند که باید در این کنگره به آنها پرداخته شود .
سپس آقای دکتر کامکار دبیر علمی این کنگره در ابتدا، به شرح گزارشی از مجموع مقالات دریافتی و پذیرش شده پرداختند و با اشاره به این که مجموع مقالات دریافتی 764 و مقالات پذیرش شده 686 مقاله بوده، اظهار داشتند که فرآیند داوری توسط بیش از ۲۵۰ داور تخصصی در سطح کشور انجام شد که درنهایت ۱۹ مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر پذیرفته شدند.
همچنین باتاکید بر اندیشه سبز و پایدار و ضرورت احترام به طبیعت، از حذف پوسترهای کاغذی برای اولین بار در این کنگره خبر دادند. وی در ادامه سخنان خود از برگزاری سه هم اندیشی مختلف در حوزه سند امنیت غذایی، کشاورزان پیشرو و صنعتگران حوزه کشاورزی، برگزاری رویداد استارت آپی دانشجویی، برگزاری ۲۱ کارگاه حضوری و مجازی در حاشیه این کنگره و نیز نمایشگاه های تخصصی خبر دادند.
همچنین، اقای دکتر ملک زاده، دبیر اجرایی کنگره ضمن توضیحات تکمیلی، به حضور شرکت های دانش بنیان و شرکت های کارآمد و با سابقه در حوزه کشاورزی در نمایشگاه های تخصصی و نیز مابقی برنامه های فوق برنامه در کنگره اشاره نمودند.
در انتها اصحاب رسانه سئوالاتی در خصوص برنامه های علمی و اجرایی کنگره به ویژه ابعاد بین المللی کنگره، تمهیدات کنگره برای پوشش خوب خبری و مستندسازی رویدادها و شخصیت های مدعو مطرح کردند که توسط دبیران علمی و اجرایی و سیاست گذاران پاسخ داده شدند. براساس اعلام دبیران علمی-اجرایی تمهیدات مناسبی برای حضور اصحاب رسانه در این رویداد وزین علمی اندیشیده شده که اتاق مخصوص مصاحبه و میز مخصوص کار خبرنگاران از جمله این موارد می باشد.
مهلت ثبت نام
1403/05/10مهلت ارسال اصل مقالات مطابق فرمت
1403/05/10تکمیل و اعلام نتایج ارزیابی مقالات
1403/05/25مهلت ثبت نام در کارگاه های آموزشی
1403/05/25مهلت ثبت نام با تاخیر (با افزایش تعرفه ثبت نام)
1403/05/25مهلت ارسال فایل پوستر و ملزومات آن
1403/05/31مهلت ثبت نام آزاد
1403/06/20